7 juni 2017
20:00

Referat: Assyriska United IK - Västerhaninge IF

Äntligen gräspremiär och äntligen spelades hängmatchen mot Assyriska United.

Det var ett Västerhaninge som hade bestämt sig för att vinna. Det märktes redan från start. Västerhaninge låg rätt i positionerna och höll ihop laget. Det var nervöst vid sidan av planen för matchen var en riktig 6 poängsmatch, det märktes dock inte på planen.

I den 20:e kom Yuri runt på kanten och fick in bollen till förra årets notoriska målskytt Vedran som krigade in bollen. Västerhaninge hade kommandot och skulle inte släppa det under hela halvleken. 2-0 kom åtta minuter senare då Max snappade upp ett misstag i Assyriskas straffområdet och behärskade skickade in bollen i målet. I den 32:a en snabb omställning uppspel på Vedran som klackar fram bollen till Ibbe som helt ren inte gör något misstag. En stabil 3-0 ledning i paus. De få gångerna som Assyriska hotade togs dom ner av Västerhaninges backlinje med Jasmin och Mirnes i mitten samt Tufan på ena kanten och Ertan i den ovana rollen som vänsterback.

Andra halvlek hann knappt börja innan bollen låg i Assyriskas mål då Freddan på ett inlägg får se bollen gå i mål. 4-0 och man trodde matchen var klar. Istället satsar Assyriska på en tokoffensiv och får utdelning direkt. Ett bolltapp och en omställning snabbt replikerat till 4-1. Nu trycker Assyriska ner Västerhaninge. I den 55:e återigen ett bolltapp på mittfältet och omställning 4-2 nu var det helt plötsligt nerv i matchen igen. Man måste hylla grabbarna som tog tag i spelet igen och lugnt och metodiskt tog över spelet igen, så det kändes som att det bara en tidsfråga innan femman skulle komma.
Assyriska har en riktigt giftig chans innan Dejan punkterar matchen helt, om den inte redan varit punkterad. En tvåfotare snurrade upp en Assyriska back på läktaren innan han bredsidade in slutresultatet till en 5-2 seger för Västerhaninge

Starkt jobbat fjärde raka matchen utan förlust. Nu väntar Ingarö på lördag återigen på Hanvedens gräs.